<body>

♥ Sunday, May 8, 2011♥







Hello Again. One word. TEKANAN. Yaaa. aku Tekanannn. Tekanan pasal UPU. Kalau dulu Maktab tidak dapat, I dont really care okey. and then form 6 pun kena reject, Still Dont care. but now. UPU also kena reject kaa ?? UPU kalau tak dapat, memang aku tekanan. and yessshhh I know, I will choose Matriculation Labuan. Tapi kan, Kalau tak dapat handle kat Matrik, still ada backup kan. Boleh keluar then masuk UPU. and before that, Im still not sure either Matrik is the right choice or not. kat Matrik, Pointer rendah, pengajian kat Matrik serta merta ditamatkan. But Diploma in UPU ?? ada jalan selamat. Orang cakap. "Biar Lambat, Asal Selamat" . Maktab kena reject, UPU also kena reject. so now. I dont have any choice except Matriculation Labuan. yeahhh. I have 2 go there.. no choice.
















Okey. 23 Mei start sudah mendaftar and after that, Saya akan bergelar sebagai seorang pelajar Matrikulasi Labuan. Yeahhh. Kena Study lagi. 5 Bulan tinggalkan buku and pen. Langsung tak pernah menulis. Semua subject SPM lansung tak ingat dah. ==' Tiba-tiba terbayang kehidupan di Matrik macam mana ??






Yang Bestnya pasal Matrik



  • Tak payah masuk form 6 ( bab saya tahu. saya akan ditempatkan ke form 6 kalau tak dapat masuk Matrik nie )
  • Program hanyalah 1 tahun saja
  • Dapat lagi kenalan dari Sarawak. haha. ( Biasanya pelajar Sarawak dapat Matrik Labuan )
  • Tak payah pakai baju sekolah lagi. =='. Tapi ok bha pakai baju sekolah
  • Boleh jalan-jalan kat Labuan nanti. Lahad Datu bosan sudah. haha. jadi Labuan lagi walaupun Labuan kecik saja
  • Kalau keluar Matrik, boleh pergi beli coklat banyak-banyak. I love Chocolate
  • Dapat Elaun wang saku. 1 semester dapat RM1250. *wink2
  • Matrik murah berbanding IPTA and IPTS
  • under goverment.






Yang tak bestnya pasal Matrik



  • Kena struggle. ponter rendah or gagal akan dikeluarkan ( Ini yang paling saya tak suka )
  • Jadi budak Skema lagi ( Banyak betul peraturannya ==' )
  • Orang cakap mesti mau 3.5 keatas baru boleh buat pilihan sendiri untuk sambung ke degree. maaaakkk aiiiiihhh.
  • no TV ??? tak dapat lah tengok cerita yang best nie. =='
  • Kat Matrik banyak kes kecurian. Adeii
  • Saingan yang banyak. Banyak nie budak yang pandai-pandai ( Saya bukan budak pandai ok )
  • Ex Matrik cakap kalau time Orientasi kena buli. kena dera. @@ Matai lah
  • Time study, mesti mau berdikari sendiri.
  • Kalau dapat roommate yang sombong, susahlah mau study nanti ( Harap-harap dapat roomate yang okey )
  • Matrik kadang-kadang tiada air. Betulka ?? ( so, bawa baju kurung lah nie banyak-banyak ) Jadi mau mandi ??
  • no time mau rehat-rehat sana.
  • no cinema. ( Orang disana study bukan enjoy . haha )







Lepas nie jadi budak skema lahh lagi nie. Sudah 5 tahun jadi budak skema di smk.st.dominic. sekarang tambah lagi 1 tahun. ==' See u there. ^_^
















I RANTED @ 8:22 PM